Te invit la joc! Fa-ti firma virtuala si castiga bani

Sunday, October 16, 2011

Ingrasarea culturlor de legume

Majoritatea culturilor legumicole consuma mari cantitati de substante nutritive

Specii cum ar fi: salata, ceapa,morocvul , sparanghelul, conopida, sfecla de masa, varza , castravetii reactioneza foarte bine la ingrasamintele bogate in azot . Altele raspund bine si la ingrasamintele cu fosfor: varza, sfela de masa,  morcovul, andivele, telina, vinetele, fasolea, ridichea, sparanghelul, castravetii, ceapa, tomatele. Ingrasamintele cu fosfor sunt necesare in cantitati mai mari in special pentru culturile semicere si pentru acelea a caror parte comestibila o formeaza fructele.
In general terenurile folosite pentru cultura legumelor sunt mult mai fertile datorita aplicarii culturilor organice

Faze de vegetatie la legume:
- la tomate: prima frunza adevarata,  formarea bobocilor florali, inflorirea, incputul cocerii fructelor din primul etaj
- la castraveti: prima frunza adevarata, formarea bobocilor florali, inflorirea
- la ceapa din samanta: prima frunza si inceputul ingorsarii tulpinii false, adica inceputul formarii bulbului

Aplicarea ingrasamintelor chimice sub forma de solutii: daca pamantul este prea uscat intai se uda si apoi se aplica solutia nutritiva. Dupa ingrasare saca frumzele au fost stropite cu solutie nutritiva se spala cu apa curata cu furtunu sau cu stropitoarea. Ingrasarea cu solutii nutritive se repeta la 7-8 zile cand plantele sunt mai firave sau 15-20 de zile cand plantele sunt mai viguroase.
La catraveti, morcovi, praz se folosesc solutii mult mai diluate fata de cele folosite la tomate (aproximativ de 2 ori mai diluate decat cele de la tomate)

No comments:

Post a Comment